Skip to content

Leuk dat je ook nieuwsgierig bent naar mij!

Ik ben Hanneke Ruitenberg en ik ben sinds 2018 werkzaam bij Eureka! Praktijk voor gewichtsbeheersing. Nadat ik een aantal jaar daarvoor zelf een traject bij Eureka! had gevolgd had ik al snel de droom dat ik graag zelf mensen zou willen begeleiden. Wat ik had bereikt, gunde ik zoveel meer mensen! Toen de situatie zich voordeed dat ik tijd en ruimte kreeg om de opleiding tot gewichtsconsulente te gaan doen heb ik die met beide handen aangegrepen en succesvol met mooie cijfers afgerond. Ik was, en ben nog steeds, blij dat ik bij Eureka! aan de slag kon omdat ik volledig achter de methode sta en ik het natuurlijk super gaaf vond om al snel mee te draaien in een goedlopende praktijk.

Door mijn eigen afvalervaringen, weet ik hoe het voelt om te zoeken naar een (liefst hele snelle 😉) oplossing en weer terug te vallen. Maar ik weet nu ook hoe het voelt om een blijvende oplossing te vinden en ik kan je zeggen: dat voelt heerlijk! Ik zie mijzelf als ervaringsdeskundige, maar kijk altijd goed samen met degene tegenover mij naar wat hem of haar verder kan helpen. Ik zal altijd met een open blik, zonder oordelen, naar mijn client kijken. In mijn werk kan ik mensen helpen om ook dat heerlijke gevoel te bereiken.

Ik heb mijn gewicht intussen al jaren goed onder controle. Het gezonde eetpatroon aanhouden wat ik geleerd heb kost mij meestal weinig moeite. “Meestal” ja, want ook ik heb periodes waarin het weleens wat lastiger is om gezonde keuzes te maken. Ik kom na elke vakantie trouw weer thuis met wat meer Hanneke. Gelukkig weet wat ik nodig heb om mijn gezondere ritme weer op te pakken. Dit levert mij namelijk een hoop positiefs op, ik ga slank en met veel energie mijn dagen door!

Ik ga met plezier naar mijn werk, want elke vooruitgang die ik zie bij mijn cliënten, hoe klein ook , maakt mijn werk zó leuk. Mijn betrouwbare karakter maakt dat cliënten zich op hun gemak voelen en dat ik een kijkje in het leven van mijn cliënten mag nemen vind ik bijzonder. Een kijkje in mijn leven: Ik ben sinds 17 jaar samen met Bram waarvan sinds 19-09-2019 als getrouwd stel. We hebben een dochter van 11 jaar en een zoon van 8. Naast mijn werk ben ik graag aan het wandelen en sporten. Qua sporten doe ik hardlopen en HITT trainingen (en dan het liefste de boks gerichte 😊) Wandelen doe ik dagelijks en zo nu en dan een georganiseerde wandeltocht. Als gezin gaan we graag met onze caravan op vakantie en zo nu en dan knijp ik er een paar dagen tussenuit met mijn 2 zussen. Even de rust op zoeken naast de dagelijkse gezellige drukte houd mij in balans.

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van anderen net als jij?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?