Skip to content

Team Eureka!

Het team van Eureka!; even voorstellen

Eureka! is niet meteen gestart als team, maar is vanuit een enthousiast idee opgericht in oktober 2014. Na een periode van het ontwikkelen en uitwerken van de Eureka! Methode is er in januari 2015 van start gegaan met het begeleiden van clienten. Eerst huis-aan-huis, maar binnen een jaar werd er een praktijkruimte gehuurd in een sportschool in Waddinxveen. In april 2017 verhuisde Eureka! naar de praktijk aan de Voorofscheweg in Boskoop.

In november van dat jaar werd Eureka! aangevuld met een gewichtsconsulente in opleiding. Na het behalen van haar diploma, werd zij vast onderdeel van het Eureka! Team.

Door het grote aanbod van clienten is er begin 2019 besloten een vacature uit te zetten voor een derde gewichtsconsulente. In mei werd zij gevonden en m.i.v. september 2019 is het team dan ook uitgebreid.

Eureka! bestaat op dit moment uit 3 gewichtsconsulentes, die samen al veel verschillende mensen succesvol hebben begeleid naar een gezonder gewicht. Zij hebben al velen geholpen aan een passend eetpatroon, een geslaagde leefstijlverandering en meer zelfvertrouwen. (lees hier meer over bij ervaringsverhalen).

Eureka! hoopt in de toekomst nog meer te kunnen uitbreiden, zodat er nog meer mannen en vrouwen geholpen kunnen worden in hun strijd tegen overgewicht.

Eureka! is aangesloten bij de BGN;
dit maakt vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk!

Lisette Eureka! Team

Lisette Smit-Hoogduin

Lisette is het gezicht achter Eureka! Praktijk voor gewichtsbeheersing en de bedenker van de Eureka! Methode.

Door haar werk in sportscholen kwam ze vaak in contact met mensen met een afvalwens. Daarbij raakte Lisette geïnspireerd door het bestuderen van de gedachtegang van haar te zware partner. Lisette had het idee dat zij iets kon betekenen voor mensen die met overgewicht liepen te tobben en maar geen grip kregen op de weegschaal.

Na het behalen van haar diploma’s Voedingsleer en Gewichtsconsulente is zij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de Eureka! Methode. Door continu bij te leren en zich te verdiepen in hoe je mensen kan helpen om zichzelf te veranderen heeft ze haar unieke Methode kunnen perfectioneren tot een succesvolle aanpak voor blijvend resultaat.

Lisette had, en heeft nog steeds, de visie dat de oplossing voor overgewicht zich voornl. ‘tussen de oren’ bevindt. Met het succes van Eureka! en de Eureka! Methode is gebleken dat deze visie voor veel mensen de oplossing brengt.

Lisette is enthousiast over haar vak en in staat om mensen op verschillende vlakken te laten zien en merken, waar ze zelf allemaal toe in staat zijn.

Zij is empathisch, oordeelt niet en vindt het leuk om samen met de cliënt op zoek te gaan naar zijn of haar oplossing. Zij houdt van uitdagingen en brengt iedere cliënt graag naar het eigen Eureka! moment toe.

Lisette is er van overtuigd dat iedereen kan afvallen met de Eureka! Methode.

Hanneke Eureka! Team

Hanneke Ruitenberg-Vermeulen

Hanneke is vanaf begin 2018 in dienst bij Eureka! als gewichtsconsulente.

Ze heeft een aantal jaar daarvoor kennis gemaakt met de Eureka! methode door zelf een traject te volgen. Haar succesvolle ervaring gecombineerd met haar behoefte iets voor anderen te willen betekenen, maakte dat ze vol enthousiasme aan de opleiding tot gewichtsconsulente begon.

Haar persoonlijke ervaring met afvallen en alles wat daarbij komt kijken, maken Hanneke een betrokken gewichtsconsulente. Zij begrijpt hoe moeilijk het kan zijn, maar ook dat daar voor iedere client andere oorzaken en oplossingen voor te vinden zijn. Haar nieuwsgierigheid maakt dat ze graag met haar cliënten op zoek gaat naar passend en gezond voedingspatroon. 

Wat voor Hanneke dit vak zo mooi maakt is de positieve persoonlijke ontwikkeling die ze bij haar cliënten ziet. Elk behaald succes, groot of klein, maakt dat ze met veel plezier naar haar werk gaat.

Eureka! Team
Eureka! Merel

Merel van der Kwast

Merel is, als gewichtsconsulente bij Eureka!, gestart in september 2019.

Na een zomer, waarbij zij niet in bikini gezien wilde worden, ging bij haar de knop om. Merel ging sporten en kreeg daarbij ook voedingsadvies. Zij merkte al snel dat dat haar hielp om meer energie en zelfvertrouwen te krijgen. Omdat het haar zo enorm had geholpen, wilde ze zich er meer in verdiepen. Ze wide graag andere helpen om hetzelfde te bereiken. Ze besloot de opleiding voor gewichtsconsulent te gaan volgen en rondde deze met succes af.

Merel gelooft dat iedereen in staat is om zijn of haar leefstijl aan te passen en het beste uit zichzelf te halen. Haar belangrijkste doelen met haar clienten zijn het vergroten van het vertrouwen in zichzelf, hun kennis om betere keuzes te maken en het geven van steun om door de moeilijke momenten heen te komen. Ze wil iedereen laten ervaren dat ze het kunnen, maar het alleen nu nog niet weten.

Merels missie is om clienten te begeleiden tot het punt waarop ze haar net eer nodig hebben. Tot het punt waarop ze weten: “Ik kan het!”Het gaat om het vinden van de balans en dat is waar de Eureka! Methode zich op richt. Dit is waarom Merel met veel plezier deel uitmaakt van het team.

Kom jij het team versterken?

Werken bij Eureka!

Eureka! groeit! Wil jij deel uitmaken van ons gedreven team?

Ben jij gediplomeerd gewichtsconsulente of nog in opleiding? Ben je aangesloten bij de BGN of wil je je hierbij aansluiten?

Stuur dan jouw open sollicitatie aan Eureka! via info@eurekagewichtsbeheersing.nl 

Stage lopen bij Eureka!

Zoek jij een stageplek en wil jij weten of dat bij Eureka! kan?

We kijken graag samen met jou of we voor jouw opleiding mogelijkheden hebben.

Stuur dan jouw mail met uitleg over je opleiding en je CV aan Eureka! via info@eurekagewichtsbeheersing.nl