Recept: Tijd om de ovenwanten op te zoeken

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een overheerlijk gerecht. Sowieso scoor je altijd punten met een ovenschotel, omdat iets uit de oven toch al snel de suggestie wekt van uren in de keuken.

Laat iedereen vooral in die waan.

Gerecht: Kruidige gehaktschotel met sperziebonen en krieltjes

Voor: 4 personen | Bereidingstijd 15 minuten en 35/40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 4 el Tikka Masala kruidenpasta
  • 600 gr sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 700 gram krieltjes
  • ½ bakje koriander of bladpeterselie grofgehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken
  3. Fruit de ui in de olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe. Bak dit in 3 minuten rul.
  4. Voeg de kruidenpasta toe en verwarm nog 3 minuten.
  5. Voeg de sperziebonen en de krieltjes toe.
  6. Schep de gehaktsaus in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie
  7. Bak de gehaktschotel in 35-40 minuten gaar.
  8. Verwijder de folie en bestrooi met de koriander of peterselie
  9.  

Suggesties;

Zet wat rauwkost op tafel.

Eet smakelijk!