Skip to content

Recept Ovenschotel met pesto, courgette en kastanjechampignons

Een dagje geen vlees is echt geen straf met deze overheerlijke ovenschotel.

Met een smaakmaker als pesto erin verwerkt, wordt dit recept zeker een succes!

Gerecht: Ovenschotel met pesto, courgette en kastanjechampignons

Voor: 4 personen. Bereidingstijd 25 minuten en 25 minuten oventijd

Calorieën: ongeveer 500 per portie

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 400 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 500 gr courgette
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte oude 30+ kaas
  • peper
  • 4 el groene pesto
  • 100 g magere kwark
  • 3 tomaten
  • 2 lente uitjes
  • 4 el olijfolie
Recept Eureka! ovenschotel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Spoel de tomaten en courgette af en snijd ze in dunne plakken 
  4. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Doe 2 el olijfolie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
  6. Voeg de champignons toe en breng op smaak met wat peper.
  7. Meng de pesto met de kwark.
  8. Vet de ovenschaal in met de resterende 2 el olie.
  9. Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes, daarop courgetteplakken. Daarna een laag champignons en doe de helft van de pestokwark erover. Vervolgens een laag tomaten.
  10. Daarna nogmaals aardappelschijfjes, de courgetteplakken, de champignons, de pestokwark en afsluiten met courgetteplakken. 
  11. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 25 min in de oven. Garneer met de gesneden lente-uitjes.

Suggesties;

Vervang de courgette eens door kort voorgekookte sperziebonen.

Eet smakelijk!