Skip to content

Recept Macaroni Ovenschotel

Macaroni, maar dan uit de oven!

Gerecht: Macaroni Ovenschotel

Voor: 4 personen. Bereidingstijd 30 minuten + 20 minuten in de oven

Calorieën: Ongeveer 600 kcal per portie.

Ingrediënten

  • 300 gr volkoren pasta
  • 400 gr gesneden macaroni/roerbakgroenten
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl basilicum
  • 350 gr mager rundergehakt
  • 1 tl peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 25 gr vloeibare margarine
  • 250 ml melk
  • 25 gr bloem
  • ½ tl peper
  • 80 gr geraspte (oude) 30+ kaas
geraspte kaas
volkoren pasta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Bak het gehakt zonder olie rul met de peper en de paprikapoeder en voeg de ui en de knoflook toe.
  4. Voeg als het gehakt bruin is de groenten toe en bak dit ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en na 1 minuut de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden en de basilicum. Roer alles goed door en zet na 5 minuten het gas uit.
  6. Smelt in een andere pan de margarine. Als deze is gesmolten voeg je voorzichtig de bloem toe en meng je dit door elkaar. Laat dit 1 minuut zachtjes bakken en voeg dan de melk in kleine hoeveelheden toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
  7. Voeg als laatste 60 gr van de geraspte 30+kaas toe en nog een snufje peper. Zet het vuur uit, zodra de kaas gesmolten is.
  8. Meng de pasta door de tomatensaus en schep de helft van de macaroni in de ovenschotel. Verdeel een beetje van de kaassaus hier overheen.
  9. Schep daarna de rest van de macaroni er overheen. Als laatste giet je de rest van de kaassaus er overheen en strooi je de rest van de geraspte 30+ kaas eroverheen.
  10. Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven op 200 gr.
  11.  

Suggesties;

Lekker met een frisse salade!

Eet smakelijk!