Recept: Groente genoeg

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Er wordt geadviseerd om iedere week één keer peulvruchten te eten als vleesvervanger.

Niet iedereen is even gek op peulvruchten. Eureka! helpt je zoeken naar leuke en lekkere recepten!

Gerecht: Groentestoofschotel met kikkererwten

Voor: 4 personen / bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 2 groene paprika’s
  • 200 gram wortel
  • 1 rode peper
  • 200 gram champignons
  • 1 stuk gemberwortel (grootte van 2 duimen)
  • 2 blikjes kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 dl groentebouillon met minder zout
Eureka recept kruidige gehaktschotel met sperziebonen en krieltjes
Eureka rescept herfstminestrone

Bereidingswijze

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.
  3. Schil de gember en rasp het fijn.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
    Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
  7. Voeg de groente, de kikkererwten, de tomatenblokjes en de bouillon toe.
  8. Stoof het gerecht 15 minuten.

Suggesties;

Lekker met zilvervliesrijst en wat rauwkost.

Eet smakelijk!