Skip to content

Recept Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Krijg jij eters?

Dan is dit een leuk recept om op tafel te zetten. Het lijkt veel moeite, maar is snel en makkelijk te bereiden.

Gerecht: Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt

Voor: 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten en  25 minuten in de oven.

Calorieën: Ongeveer 600 kcal per portie.

Ingrediënten

  • 125 gr ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentje knoflook
  • 5 el tacokruiden
  • 400 gr rundergehakt
  • 250 cherry tomaatjes
  • 300 gr mais (blik)
  • 8 paprika’s
  • 250 gr zure room
  • 2 handjes fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 gr Celsius
  2. Bereid de rijst volgens de verpakking
  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak dit rul
  5. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe
  6. Laat de mais goed uitlekken en voeg de gare zilvervliesrijst, de mais en de helft van de peterselie toe
  7. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  8. Vul de paprika’s met het rijst/gehaktmengsel en bak deze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Serveer ze met een flinke schep zure room en strooi er de rest van de peterselie overheen

Suggesties;

Maak er een lekkere frisse rauwkostsalade bij.

Eet smakelijk!