Skip to content

Recept Aardappelstoofpotje met doperwten en kip

Een stoofpotje, maar dan lekker snel klaar!

Gerecht: Aardappelstoofpotje met doperwten en kip

Voor: 4 personen. Bereidingstijd 30 minuten

Calorieën: Ongeveer 550 kcal per portie.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 600 gr tuinerwten (diepvries)
  • 700 gr aardappelen
  • 250 ml kookroom light
  • 4 el vloeibare bak&braad
  • 4 tl Provençaalse kruiden
  • peper
  • 2 1/2 el Franse mosterd
  • 250 ml bouillon (minder zout)
  •  
stoofpotje met kip en doperwten
stoofpotje met kip en doperwten

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 bij 2 cm. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Breng de kipfilet op smaak met wat peper. Doe de vloeibare bak&braad in een grote pan en bak de kipblokjes bruin.
  3. Wanneer de kip aan alle kanten bruin is kunnen de doperwten, bouillon, room en de Provençaalse kruiden erbij. Voeg als laatste de mosterd toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Indien het iets te droog is kan je nog wat extra bouillon toevoegen.
  5. Voeg na ongeveer 5 minuten de aardappelblokjes toe aan de pan. Roer dit alles nog ongeveer 2 minuten goed door.

Suggesties;

Serveren met een lekkere rauwkostsalade.

Eet smakelijk!