Skip to content

Hoi!

Ik ben Wilma!

Mijn eerste gesprek met de Eureka! gewichtsconsulente was een verademing.

Wilma volgde een individueel traject bij Eureka! en viel in ruim 4 maanden 10 kilo af.

Ze was het diëten zat. Ze had zich bijna neergelegd bij de extra kilo’s. Toch zette zij de stap naar Eureka!.

“Eigenlijk heb ik mij mijn leven lang niet druk hoeven maken om mijn gewicht. Ik lette nooit op wat of wanneer ik at.  Totdat ik drie en half jaar geleden stopte met roken en in de overgang terecht kwam. In no time vlogen de kilo’s eraan; ik begreep er niets van. De extra kilo’s frustreerden mij gigantisch. Ik herkende mezelf niet meer, dus sloeg ik aan het diëten. Verschillende dingen geprobeerd, waaronder Sonja Bakker, programma van Curves en een professionele diëtiste. Echter ik viel niet af maar kwam nog meer aan; hoe frustrerend is dat!

Gek werd ik van al die verschillende adviezen en methodes om af te vallen; de een nog vreemder (in mijn ogen) dan de ander.

Aan mijn beweging kon het niet liggen. Ik liep elke dag minstens een uur met mijn hond en sportte drie keer in de week. Blijkbaar moest ik gaan accepteren, dat ik voortaan door het leven moest met extra kilo’s. Diëten ging ik zeker niet meer doen, ik raakte daar alleen maar meer gefrustreerd van.

Toch kwam ik via een vriendin bij Eureka! terecht. Haar extra kilootjes waren verdwenen en dit maakte mij toch nieuwsgierig. Ik bedacht: “Oké, dit ga ik nog proberen en als het niets wordt dan ben ik er echt klaar mee!”

Mijn eerste gesprek met de gewichtsconsulente van Eureka! was een verademing. Ze had het over NORMAAL eten, gewoon volgens de Schijf van Vijf. Dus niets van ‘koolhydraten zijn slecht’ of (sorry, dat ik het zeg) al die andere ONZIN, waar we tegenwoordig mee bestookt worden. Mijn nuchtere boerenverstand maakte een vreugde sprongetje!

 

"Gek werd ik van al die verschillende adviezen en methodes om af te vallen."

"Wat ik echt geweldig vind aan de Eureka! Methode is dat je gewoon kunt “zondigen” of, anders gezegd, een keertje lekker uit eten kan gaan bijvoorbeeld."

In de volgende gesprekken werd een doelstelling neer gezet en een plan gemaakt om dat doel te halen.

Wat ik echt geweldig vind aan de Eureka! Methode is dat je gewoon kunt “zondigen” of, anders gezegd, een keertje lekker uit eten kan gaan bijvoorbeeld. Hier word dan in het weekmenu gewoon rekening mee gehouden. Deze weekmenu’s waren trouwens makkelijk vol te houden. Uiteindelijke leer je ook zelf weekmenu’s samen te stellen.

Door de persoonlijke begeleiding en de verhelderende opdrachten kreeg ik ook een beter inzicht in mijn eigen eetgedrag.

Ik zie de Eureka! Methode dan ook niet als weer een dieet, maar als een manier om gezond en verantwoord met voeding om te gaan.

Om deze reden wil ik het ook zeker aanraden aan andere mensen! Eigenlijk eet ik nu weer zoals ik vroeger al deed, maar nu bewuster en met kennis van mijn eigen valkuilen.

Mijn doel was een gezonde, slanke en fitte oma worden; dat doel heb ik ruimschoots gehaald, al zeg ik het zelf!

Door Eureka! heb ik het vertrouwen in mijn lichaam en mijn eigen boerenverstand weer helemaal terug!

Wat mij betreft is de kracht van Eureka! ook juist dat je leert om je nuchtere verstand (opnieuw) te gebruiken.

Ik zie mijn toekomst als nieuwbakken (slanke) oma daarom ook vol vertrouwen tegemoet.”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?