Skip to content

Hoi!

Ik ben Richelle!

Ik heb het jojo-en uitgevonden, denk ik.

Richelle viel in een half jaar tijd bijna 10 kg af met Eureka!

Ik at altijd wat ik lekker vond en ik at teveel omdat ik geen rem heb/had. Ik vind alles lekker en had geen regelmaat in mijn eetpatroon. Ik at onbewust. 

“Ik heb het jojo-en uitgevonden, denk ik. Ik kon altijd heel gestructureerd aan de slag met afvallen en na een maand of 8 en 10 kilo minder ging ik weer eten omdat ik het dieet toch niet kon volhouden. En dan kwam ik weer aan en was ik weer bij af. Ik at altijd wat ik lekker vond en ik at teveel omdat ik geen rem had. Ik vind alles lekker en had geen regelmaat in mijn eetpatroon. Ik at onbewust.      

Ik heb denk ik alle diëten wel uitgeprobeerd. Montignac, koolhydraatarm, heel de dag groente/fruit smoothies eten. Het werkte allemaal perfect tot het moment van mijn streefgewicht bereiken en dan weer terugvallen in mijn oude vogelvrije eetpatroon. Gedoemd te mislukken! Iedere keer weer.

Een collega van mij was gigantisch veel kilo’s kwijt geraakt en ik wilde graag weten hoe ze het deed. Ze vertelde me over Eureka!. Over het traject en de begeleidende gesprekken. Ze vertelde me over de menu’s en over de 2 favoriete zondes die ze mocht nemen.

Omdat ik zelf mensen coach, trokken de gesprekken me wel aan in de Eureka! Methode. Alleen minder eten of anders eten werkte bij mij niet. Ik wilde graag onderzoeken waarom ik telkens zoveel eet. En blijkbaar was er bij Eureka! ruimte voor deze gesprekken.

Het eerste gesprek voelde als een soort thuiskomen. Ik voelde me op mijn gemak en op mijn plek. Er was zoveel ruimte voor mijn verhaal. Heel fijn. Het voelde als een warm bad waarin ik lekker kon dobberen en vastigheid kon ervaren met betrekking tot mijn eetpatroon. Alsof ik gedragen werd.

Dit alles deed mij besluiten om met de Eureka! Methode aan de slag te gaan.

De pluspunten van de Eureka! Methode zijn voor mij de gesprekken die me bewust maken van hoe ik eet en wat ik eet. Nog een pluspunt is de onvoorwaardelijke liefde zou ik bijna zeggen van mijn Eureka! Consulente als ik een keer was aangekomen of misschien niet zoveel was afgevallen. Dat ze dan niet oordeelde maar me gewoon steunde en iets positiefs vond om me weer met beide benen op de grond te krijgen. Zo belangrijk, omdat ik mezelf wél afwees op zo’n moment.

Nog een pluspunt vind ik dat ik zekerder werd van mezelf in de supermarkt, omdat ik met de menu’s die voor me gemaakt werden gericht boodschappen kon doen. Zonder in verleiding te komen om bijvoorbeeld alles te kopen wat slecht voor me is. (M&M’s die je 80 keer en op de gekste plekken tegenkomt in de supermarkt) De zekerheid dat er iemand is die met je meekijkt in je eetpatroon vind ik heel fijn. Ik voelde vastigheid en vertrouwen. Ik voel een basis.

"Bij Eureka! is het meer een bewustwordingsproces dan dat het resultaat gericht is op de weegschaal. De weegschaal is niet belangrijker dan de gesprekken die plaatsvinden."

"Eigenlijk mocht ik alles eten en toch viel ik af. Van pizza tot pannenkoeken alles werd in t menu verwerkt."

De basis die ik voelde zorgde ervoor dat ik ging afvallen. Ik kreeg een touw waaraan ik me kon vasthouden, als ik t even zelf niet meer wist. Ik volgde dat touw en dan kwam alles weer goed.

Ik weet nu wat ik mag eten om op mijn gewicht te blijven. En als ik een “slechte week” heb door feestjes of werk situaties waardoor ik niet kan bepalen wat ik eet?  Dan kan ik na die week gewoon weer terug naar mijn “touw” om daarlangs verder te lopen en weer mijn gezonde eetpatroon op te pakken. Ik heb meer vertrouwen en kennis gekregen van het eten. Het wekelijkse huiswerk is ook een mooi ingrediënt die me laat nadenken over het hoe en waarom over mijn oude en nieuwe eetpatroon. Bij Eureka! is het meer een bewustwordingsproces dan dat het resultaat gericht is op de weegschaal. De weegschaal is niet belangrijker dan de gesprekken die plaatsvinden. En dat geeft rust.

Afvallen met Eureka! onderscheidt zich van al mijn andere pogingen door de onvoorwaardelijke liefde. Het lange termijn denken is heel fijn. De afgestemde persoonlijke menu’s en de bijbehorende zondes die je mag eten/drinken zodat je het toch goed kunt volhouden. De coachingsgesprekken vond ik heerlijk. Eigenlijk mocht ik alles eten en toch viel ik af. Van pizza tot pannenkoeken alles werd in het menu verwerkt. Zonder honger afvallen! Afvallen met veel eten. Het kan dus.

Op de vraag of ik Eureka! zou aanraden aan anderen zeg ik volmondig JA! Mensen die open staan voor blijvende verandering qua eten gaan hier wonderen meemaken. Dit is een levensstijl die je gewoon de rest van je leven goed kunt volhouden. Het is geen dieet. Het is gewoon gezond eten en drinken.

Mijn toekomst zie ik positief! Ik ben zeker geen heilige. Ik hou van eten en dit zal altijd zo blijven. Maar het vogelvrije gevoel wat ik altijd gehad heb, is weg. Ik voel nu een degelijke basis waarop ik verder kan leven.

Zoals ik al eerder noemde;  als ik een ‘slechte week’ heb dan kan ik daarna weer verder omdat ik nu de basiskennis heb. De wetenschap dat als ik weer gezond eet dat ik dan of weer afval of gelijk blijf in gewicht. Die basis voelt heel fijn! Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf en ook dat ik zelf kan bepalen wat ik eet en wat ik niet eet. En als ik weer een keer een paar kilo erbij heb, dan hoef ik niet helemaal opnieuw te beginnen maar ga ik gewoon weer een stapje terug naar hoe ik at toen ik wilde afvallen. Een stabiele basis. Heerlijk om dit te ervaren.

Ik heb nog niet het gevoel dat ik het al alléén wil doen dus na het eerste traject wil ik nog een paar maanden door met Eureka! Ik denk wel dat ik het kan maar voor de zekerheid en veiligheid vind ik het wel erg fijn om nog even gecontroleerd te worden.

Ik raad dit iedereen aan! Stop met diëten en kies voor Eureka! Gezond eten en afvallen!”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?