Skip to content

Hoi!

Ik ben Rianne!

In totaal viel ik 12 kilo af en zit ik heerlijk in mijn vel!

Rianne viel met de Eureka! Methode 12 kilo af

Bij Eureka! deed ik mijn verhaal: nooit rust in mijn hoofd, altijd bezig met eten en niet eten, de eeuwige ontevredenheid over mijn gewicht (terwijl ik niet eens veel te zwaar was), enzovoort. 

“Al zolang ik me kan herinneren ben ik te zwaar. Foto’s van een mollige peuter tot een zware puber zijn hier het bewijs van. 
In mijn puberteit werd ik me hiervan meer en meer bewust. Op mijn 14e ging ik naar een diëtiste. Wat ik van haar heb meegekregen weet ik niet meer, maar geholpen heeft ’t niet. 

Ondertussen probeerde ik wél gewicht te verliezen. Ik schrapte allerlei dingen uit mijn menu en was heel streng voor mezelf. Ik herinner me momenten in mijn jeugd, dat er in ons gezin patat werd gegeten, ik niet mee at, maar een sinaasappel en een schaaltje yoghurt naar binnen werkte. Zonder resultaat….

Rond mijn 21e begon ik met werken. Ik fietste hiervoor 5 dagen per week van Waddinxveen naar Gouda. In combinatie met ‘altijd opletten wat je eet’ (soms probeerde ik een dieet, bijvoorbeeld ‘streep je slank’), lukte het me om van maat 48/50 naar maat 40/42 te gaan. De weegschaal had ik al heel lang niet meer gebruikt, dus ik had geen idee hoeveel kilo ik kwijtraakte. De jaren gingen voorbij en mijn gewicht bleef ongeveer stabiel. Wel was ik altijd bezig met eten en vooral met niet eten.

Afgelopen najaar wilde ik graag een paar kilo afvallen en besloot weer wat meer op te letten. Helaas was  het enige resultaat een flinke brok frustratie. Hoe kon het nou dat ik niet afviel? Ik at drie maaltijden per dag, nam geen boter op mijn brood en snoepte nauwelijks. Mijn man Mark vroeg zich hardop af: ‘eet je niet te weinig?’ Ik wuifde het weg. Een paar dagen laten sprak ik iemand die 30 kilo was afgevallen.
Hij vertelde dat hij te weinig at. Dus toch! 

Mijn man en ik kenden één van de Eureka! Consulentes via gezamenlijke vrienden. Zijn advies was dan ook: ‘vraag of zij eens met je meekijkt’ Dat vond ik een belachelijk, lees doodeng, idee. Toch liet het me niet los. 

Toen ik diezelfde week een post van Eureka! op Facebook voorbij zag komen, besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken. Ik maakte een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek en besloot de aan de slag te gaan.

Bij Eureka! deed ik mijn verhaal: nooit rust in mijn hoofd, altijd bezig met eten en niet eten, de eeuwige ontevredenheid over mijn gewicht (terwijl ik niet eens veel te zwaar was), enzovoort. De Eureka! consulente liet me praten en stelde de juiste vragen. We kwamen er al snel achter dat de onrust het grootste probleem was. Ik hield een eetdagboek bij en mijn consulente ging aan de slag.”

"De Eureka! Consulente maakte een persoonlijk weekmenu. Het feit dat ik vegetariër was bleek geen probleem te zijn."

"In de weekmenu's werd uitgegaan van lekker, gezond en verstandig. Zo'n verschil met alles wat ik de afgelopen jaren had gedaan!"

“Wat Mark vermoedde, klopte: ik kreeg te weinig calorieën binnen. Bovendien kwamen niet alle calorieën uit ‘verstandig’ eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekker sausje over de groente of kaassalade op mijn brood. Hierdoor liep mijn lijf de nodige eiwitten en vetten mis.
Ik had mezelf aangeleerd om voedingsmiddelen die ik als onnodige calorieën zag, te schrappen uit mijn menu, zoals bijvoorbeeld boter op mijn brood of eiwitrijke vleesvervangers.

Ter compensatie van dit strenge eetpatroon mocht ik van mezelf in het weekend ‘los’. Er was totaal geen balans. Mijn vetpercentage was veel te hoog en spieren had ik amper. Ik had mijn lijf verwaarloosd door mijn zelf opgelegde beperkingen. Wat een eyeopener! 

De Eureka! Consulente maakte een persoonlijk weekmenu. Het feit dat ik vegetariër was bleek geen probleem te zijn. Ik at heerlijk en vooral veel. Ik had 6 eetmomenten per dag. Dit was ik helemaal niet gewend, dus de eerste week was ik heel bang voor de weegschaal. Tot mijn verbazing was er 2 kilo af. Binnen 7 weken tijd was ik op mijn streefgewicht van -7 kg en zelfs in de decembermaand was ik afgevallen. Geen moment heb ik het idee gehad dat ik iets tekort kwam. Op 5 december had mijn Eureka! consulente zelfs een portie kruidnoten en een handje chips ingepland!

In de weekmenu’s werd uitgegaan van lekker, gezond en verstandig. Zo’n verschil met alles wat ik de afgelopen jaren had gedaan! Daar ging het altijd om de woorden minder en niet. Langzaam maar zeker kwam de rust in mijn hoofd. Dit was tijdens de consulten steeds het belangrijkste gespreksonderwerp. Ik leerde keuzes maken en wist steeds beter hoe ik een goed weekmenu kon maken. Het ging prima, dus ik wilde graag een nieuw doel.  

In totaal viel ik 12 kilo af en zit ik heerlijk in mijn vel! En nog belangrijker: ik heb rust en vertrouwen dat ik dit vol kan houden.

Ik weet wat ik kan en mag. Of in mijn geval misschien wel móet eten om in balans te blijven. De Eureka! methode is een effectieve manier van afvallen: het geheim is voor mij het maken van keuzes en het inzicht hebben in mijn eigen voedingspatroon. Ik ben enthousiast en steek dit zeker niet onder stoelen of banken!”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?