Skip to content

Hoi!

Ik ben Natasja!

Er moest echt wat gebeuren, ik was nog nooit zo zwaar geweest

Natasja viel in 6 maanden 18 kilo af met de Eureka! Methode!

Ik ben eigenlijk al vanaf mijn 20ste bezig met lijnen. Als ik het nu terugkijk, was ik toen niet echt veel te zwaar, maar mijn zelfbeeld was gewoon zo. Jarenlang ben ik bezig geweest met afvallen....

“In Maart 2021 ben ik gestart bij Eureka!. Ten eerste omdat ik veel last van mijn maag had en de MDL arts had gezegd, dat als ik 10 kilo zou afvallen, het dan waarschijnlijk beter zou gaan. Ook had ik er mentaal gewoon last van dat ik steeds zwaarder werd. Ik vond het vervelend dat mijn kleren niet leuk meer stonden en dat ik steeds maatje groter moest. Hardlopen ging steeds lastiger. Er moest dus echt wat gebeuren.
Ik was ook nog nooit zo zwaar geweest; ik woog ruim 94 kilo en had een BMI van boven de 30. Dus daar schrok ik wel even van. Het scheelt dat ik lang ben maar toch voelde het echt niet goed. Dit was voor mij de grens. Ik wilde naar de 80 en een gezond BMI bereiken. Vanaf die dag ging de welbekende knop om.

Ik ben eigenlijk al vanaf mijn 20ste bezig met lijnen. Als ik het nu terugkijk, was ik toen niet echt veel te zwaar, maar mijn zelfbeeld was gewoon zo. Jarenlang ben ik bezig geweest met afvallen bij dezelfde club, actieve periodes wisselden af met periodes waarin er niet veel energie in stak.
Door Corona kon ik niet meer naar die club en toen ben ik op zoek gegaan naar wat anders. Eerst heb ik een paar weken een dieet met shakes gedaan, maar ik had al gauw duidelijk dat dat voor mij niet ging werken,

Op zich waren de resultaten altijd goed, als ik in mijn goede flow zat, maar steeds weer verviel ik in mijn oude gedrag. Vooral doordat ik veel dingen niet mocht eten omdat dat niet in het dieet paste, waardoor het volhouden lastig was. 

Ik zag bij een bekende dat zij met de Eureka! Methode bezig was en goede resultaten boekte. Ik was op zoek naar iets anders om gemotiveerd te raken en te blijven. Toen ben ik me gaan verdiepen in wat Eureka! inhield en het zag er super uit. Vooral omdat je gewoon alles mocht eten als je maar binnen je calorieën budget blijft. Uiteindelijk moet je wel zelf willen en gemotiveerd zij maar dat, geldt voor alle manieren om af te vallen. Dit voelde wel haalbaar voor de lange termijn.

Ik stuurde een bericht via de website en ging naar het informatiegesprek met het idee “ik ga eens luisteren wat het precies inhoudt en dan denk ik er nog even over na”.  Maar ik werd meteen zo enthousiast door de uitleg van de Eureka! gewichtsconsulente dat ik gelijk gestart ben en daar heb ik geen spijt van gehad!”

"Wat ook superfijn is dat het 1 op 1 begeleiding is, wat voor mij ook stimulerend was."

"Ik heb vertrouwen in de toekomst, want Eureka! heeft ervoor gezorgd dat ik dit wel vol kan houden"

“De begeleiding heb ik als heel goed ervaren. Het was altijd fijn om naar mijn afspraak met de Eureka! consulente te gaan. Ze was heel enthousiast en het gesprek altijd erg gezellig. Ze motiveerde me altijd enorm, waardoor je er weer voor ging.
Al moet ik zeggen dat ik tijdens het traject eigenlijk niet echt een dip gehad heb en het altijd super goed ging.

De eerste weken werden de weekmenu’s gemaakt met de producten die ik echt lekker vond, dus hoefde ik niet na te denken wat ik ging eten. Daarna moest ik dat zelf gaan doen maar doordat je al een paar weken goed voorbeeld hebt gehad ging dat vanzelf. Wat ook superfijn is dat het 1 op 1 begeleiding is, wat voor mij ook stimulerend was. De kilo’s vlogen eraf terwijl ik heerlijk mocht eten. Het voelde zo raar want zelfs  met de producten die ik voorheen als ‘verboden’ beschouwde,  viel ik super goed af

Ik heb vertrouwen in de toekomst, want Eureka! heeft ervoor gezorgd dat ik dit wel vol kan houden. Omdat je gewoon alles mag eten zolang je maar binnen je calorieën budget blijft. En ga je een keer uit eten of heb je een dip dan kun je het weer makkelijk oppakken door weer even goed de Eureka! App in te vullen.
Het heeft me ook geholpen om meer te gaan bewegen. Voorheen ging ik  1x per week hardlopen, wat nooit zo lekker ging. Nu loop ik met gemak 7 tot 10 km en kan ik nog praten tussen door ook.

Daarnaast probeer ik dagelijks aan de 10.000 stappen te komen.  Dat was tijdelijk even wat minder door het slechte weer maar nu zo in het voorjaar met de zon erbij geen straf om extra te gaan wandelen. Voorheen pakte ik snel de auto, nu de fiets.

Wat zo prettig is, is dat het helemaal niet voelt als diëten. Natuurlijk moet ik wel blijven opletten en val ik wel eens terug, maar ik kan het weer heel makkelijk oppakken door mijn eten weer in te voeren en even extra op te letten. Je mag gewoon heerlijk alles eten zolang het maar binnen je calorieën budget blijft en is een dagje meer is ook niet erg als je de draad maar weer op pakt. Zelf de chips op zaterdagavond staat elke week in mijn menu!!

Ik ben nog steeds super blij dat ik de stap toen gemaakt heb. Ik ben nu 18 kilo lichter en zit nu zelfs onder de 80 kg én heb een gezond BMI van 24. Ik voel me echt veel beter en energieker. En wat ook heel fijn is ik kan gewoon kleinere kledingmaten aan waardoor er meer keus is. Anderen zien ook dat ik afgevallen ben en nog steeds krijg ik vaak complimenten. Dat stimuleert ook enorm om door te gaan. Ik zou zeggen iedereen naar Eureka! als je je eetgedrag wilt veranderen!

Ik ben nu al driekwart jaar klaar bij Eureka! en de toekomst zie ik met veel vertrouwen tegemoet. Het voelt gewoon zo goed en ik wil het nooit meer zover laten komen en blijf goed opletten en loopt het uit de hand? Dan doe ik wat voor mij werkt: weer even consequent mijn eten invoeren en aan mijn Eureka! gewichtsconsulente denken haha…”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?