Skip to content

Hoi!

Ik ben Judith!

Ieder consult bij Eureka! was er wel een eyeopener bij me.

Judith viel in ruim 6 maanden meer dan 10 kilo af en geniet nu nog meer van eten dan vóór haar traject bij Eureka! Praktijk voor gewichtsbeheersing.

Door haar werk als ondernemer heeft zij geen geregeld leven. Toch kreeg zij haar eetpatroon en haar gewicht onder controle!

“De laatste 10 jaar was mijn gewicht altijd constant gebleven. Wel een kilootje of 5 te zwaar, maar ze zaten me niet echt in de weg. 

Ik werk als zelfstandig ondernemer en in 2017 kreeg ik een opdracht aan de andere kant van het land, waardoor ik doordeweeks niet thuis verbleef, maar logeerde in Bed&Breakfasts. 
Dat was best leuk, maar ik zat er wel iedere avond in mijn uppie en at toch iets makkelijker (lees ongezonder) dan normaal. 
Een volledig ingerichte keuken (met inhoud) had ik niet altijd tot mijn beschikking, dus dan koos ik snel voor iets makkelijks; een gebakken ei of een blik soep met een broodje. 

Als een soort beloning voor mijn harde werken die dag en troost voor het alleen zijn in de avond, nam ik vaker lekkere hapjes mee voor bij de tv zoals een nootje, een bakje tapas etc. 
Een gemiddelde B&B is niet heel erg groot en bovendien hoefde ik ook het huishouden niet te doen, wat er voor zorgde dat ik ook veel minder beweging kreeg dan thuis. Niet stofzuigen, niet dweilen, niet soppen, geen trappen lopen etc, dat scheelt veel stappen. Dus extra en ongezonder eten en minder bewegen zorgde in nog geen jaar tijd voor ruim 8 extra kilo’s.

Allereerst lust ik niet zo heel veel, dus dat is altijd een probleem met diëten. 
Ten tweede is een dieet naar mijn mening altijd iets tijdelijks. Ik heb het idee dat je lichaam op een soort van ‘spaarstand’ gaat en dat je, wanneer je erna weer normaal gaat eten, de kilo’s er zo aan vliegen. 
Ten derde, als ik in de ochtend al weet dat ik bijna niets mag eten of alleen dingen mag eten, die ik niet echt lekker vind, dan word ik en niet vrolijk. Ik krijg juist een enorme drang naar alle dingen die ik niet mag hebben.
En ten vierde, je moet soms de meest rare dingen op je boodschappenlijstje zetten. Die je erna echt nooit meer eet of gebruikt. Kortom, een dieet zou niet gaan werken voor mij. 

Maar ondertussen was ik niet gelukkig met mijn gewicht. 
Als ik mezelf toevallig zag in een etalageruit, schrok ik wel. Sommige vrouwen denken dat ze er voller uitzien dan dat ze werkelijk zijn; ik heb meer last van het omgekeerde. Ik denk altijd dat het wel meevalt totdat ik mezelf zie in een winkelruit of, nog erger, op een foto.

Ik had Lisette van Eureka! in 2016 al een paar keer ontmoet tijdens netwerkbijeenkomsten. Zij vertelde mij toen over de Eureka! methode. Die sprak me meteen al aan, vooral toen ze vertelde dat deze voor iedere persoon anders is. 
Je wordt dus niet in het ‘keurslijf’ van een dieet geduwd, maar je krijgt een menu op maat gemaakt voor jou. En nog veel belangrijker, je leert heel veel. Niet alleen over hoeveel calorieën bepaalde voeding is, maar voornamelijk over je gedrag en gedachten m.b.t.. eten. 
Op dat moment had ik nog geen problemen met mijn gewicht, maar haar verhaal was me echter wel bijgebleven en ruim een jaar later, eind oktober 2017, besloot ik een afspraak bij Eureka! te maken om te zien of deze methode iets voor mij was. 

Het intakegesprek was heel prettig. Mijn Eureka! consulente bleek een zeer vrolijke, enthousiaste dame en wat me vooral aansprak is dat ze niets betweterigs over zich had. Ze wilde echt samen met mij onderzoeken waar nu precies de oorzaak lag van mijn gewichtstoename. En dat vervolgens ook samen aanpakken. 
Vooral dat samen doen vond ik heel fijn, omdat ik erg geloof in eigen verantwoordelijkheid en dat zodra ik iets moet of juist niet mag van iemand, ik direct in de weerstand ga. 
Dat belerende vingertje had de Eureka! consulente absoluut niet. Ze luisterde goed en stelde de juiste vragen waardoor je zelf al vaak ziet waar de schoen wringt en samen met haar kan je dan bespreken hoe hiermee om te gaan. 

 

"Ik weeg nu dus minder dan ik de afgelopen 11 jaar heb gewogen en dat voelt zo fijn."

"Ik ben anders gaan eten, ik geniet er nog net zoveel of misschien zelfs wel meer van. Ik weet waar mijn valkuilen c.q. excuusgedachten zitten, doordat mijn Eureka! consulente me daar bewust van heeft gemaakt."

De eerste week heb ik eerst alles genoteerd, wat ik at en dronk.
Daar kwam al de eerste bewustwording over wát en hoevéél ik over de gehele dag eigenlijk naar binnen werkte en vooral ook op welke tijden. Ik bleek niet eens zo heel veel calorieën tot me te nemen, maar wel veel te veel zout (vaak in dingen waar ik me totaal niet bewust van was) en ik at ook op zeer onregelmatige tijden. 

Daarna mocht ik aangeven wat ik absoluut niet lust, zodat de Eureka! consulente daar rekening mee kon houden bij het maken van mijn wekelijkse eetplan. Ik schaamde me wel een beetje omdat ik best veel dingen niet lust, maar toch lukte het haar om een gevarieerd weekmenu voor me te maken met alleen maar dingen die ik wel lust en bovendien met ook nog eens 2 ‘guilty pleasures’, oftewel 2 momenten per week waarop je ultiem en vooral legitiem mag genieten van, in mijn geval, frietjes en Snickers. 
Ook ging ik gemiddeld 2x in de week uit eten en bespraken we dat van tevoren, zodat de Eureka! consulente daar rekening mee kon houden in het weekmenu. 

Ieder consult bij Eureka! was er wel een eyeopener bij me. 
Door het invullen van diverse vragenlijsten en die bespreken met mijn persoonlijke consulente, kwam ik er achter waarom ik at (honger, trek of eetdrang). Het opschrijven van mijn persoonlijke doelen hielp me heel erg om gemotiveerd te blijven. 

Ook heb ik een Fitbit aangeschaft om me bewust te worden van hoe weinig ik eigenlijk bewoog met mijn kantoorbaan. Bewegen is erg belangrijk en dat hoeft echt niet 4x per week een uur in de fitness te zijn maar door iedere dag 30 minuten actief te bewegen en 10.000 stappen te lopen kwam ik al aan een verdubbeling van mijn dagelijkse beweging tot die tijd. 

Vanwege mijn werk ontbreekt het me vaak overdag aan tijd om te wandelen en als ik ’s avonds thuis kom, ben ik blij dat ik thuis ben en heb ik geen zin meer om nog naar de sportschool te gaan. Wel ben ik gek op dansen en ik heb op Spotify een playlist aangemaakt met alleen maar dansbare nummers, die ik echt heel goed vind. Minimaal 4x per week zette ik ’s avonds deze lijst op en voordat ik het wist had ik al weer 30 minuten (en vaak zelfs meer) lekker in mijn woonkamer of door het huis lopen dansen. Niet alleen goed voor mijn stappen en 30 actieve minuten maar ik werd er ook nog eens heel vrolijk van en het verminderde stressgevoelens.

Na een aantal weken ging ik zelf mijn weekmenu maken. Heel fijn dat deze werden gecheckt en dat er alternatieven werden geboden voor het geval je toch een wat ongezondere keus hebt gemaakt. Ik vond dat heel fijn, want Eureka! is een prima methode en mijn gewichtsconsulente een fijn mens, maar je weet dat je het toch ooit zelf moet gaan doen. Als je dat dan lukt met je eigen menu’s, weet je al aardig waar je valkuilen zitten (of beter gezegd, zaten). 

Ook vond ik het fijn dat er tips waren om in de decembermaand toch te genieten, maar wel bewust je keuzes te maken. Toen ik bijvoorbeeld hoorde hoeveel vet en suiker en dus calorieën in een stukje amandelstaaf zitten, was dat stukje ineens een stuk minder aantrekkelijk geworden.

Ik ben anders gaan eten, ik geniet er nog net zoveel of misschien zelfs wel meer van. Ik weet waar mijn valkuilen c.q. excuusgedachten zitten, doordat mijn Eureka! consulente me daar bewust van heeft gemaakt. Mijn behoefte aan vet, zout en suiker is afgenomen. Ik ben meer gaan bewegen en in 6 maanden tijd was ik meer dan 10 kg kwijt. 
Ik weeg nu dus minder dan ik de afgelopen 11 jaar heb gewogen en dat voelt zo fijn.

Ik heb alsnog gekozen voor een vervolgtraject bij Eureka!. 
Ik wil eigenlijk nog wel 3 of 4 kilo extra kwijt, omdat ik wil stoppen met roken en weet dat er dan snel weer 5 kilo aankomen. Dus liever nu iets meer afvallen, zodat ik straks ook nog blij ben met mijn gewicht als ik ben gestopt met roken. 

Daarbij omdat ik echt zeker wil weten dat ik het zelf kan. Ik ga 1x per 3 maanden naar de Eureka! consulente om te bespreken of ik in die tijd ergens moeite mee heb gehad. Of toch mijn excuusgedachten heb aangewend om geen goede keuze te maken. 

En als laatste omdat ik gewoon altijd blij ben na een consult bij Eureka!. Mijn Eureka! gewichtsconsulente heeft het vermogen je altijd met een goed gevoel en vooral met vertrouwen in jezelf de deur uit te laten gaan. Ook als je niets bent afgevallen of zelfs bent aangekomen weet ik uit ervaring. 
Als je dat kan als consulente, ben je gewoon een fijn mens en heel goed in je werk! “

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?