Skip to content

Hoi!

Ik ben Hans!

Ik kan weer meer genieten van gezamenlijk eten.

Hans raakte in 4 maanden tijd 6,5 kilo kwijt en leerde weer te genieten van eten!

Hans was in een jaar tijd ongemerkt aardig wat kilo's aangekomen en had daarbij een bijzonder verhaal; zijn smaak was in de loop van de tijd erg achteruit gegaan waardoor hij het voedsel haast niet meer proefde.

“Ik was het laatste jaar, ongemerkt, best wel wat aangekomen. Zo paste mijn zomerkleding niet meer en met de herfst natuurlijk het zelfde probleem. Weer nieuwe kleding kopen. Ik bleef, beetje bij beetje, aankomen.

Ik heb niet bewust eerder een poging gedaan om een dieet te volgen om van de extra kilootjes af te komen, want het was bij meer de smaak van de voeding waar ik een probleem mee had. Mijn smaak was in de loop van de tijd erg achteruit gegaan waardoor ik het voedsel haast niet meer proefde.

Zoetigheid was iets wat ik nog wel redelijk proefde, maar dan moest ik dat wel extra dik op mijn boterham smeren. Zeg maar chocoladepasta met brood i.p.v. brood met chocopasta. Ja, dan komen de kilootjes vanzelf naar boven drijven.

Ook was ik altijd zo klaar met eten, want ik proefde toch niet veel. Ik kon er dus ook niet meer van genieten.

Via de sportschool had ik wel eens wat over een voedingsdeskundige gelezen. Zo ben ik bij Eureka! terecht gekomen. Via de website heb ik informatie ingewonnen. De Eureka! methode was misschien wel geschikt voor mij en ook voor mijn dochter. Geen dieet, maar dat je nadenkt wat je eet en dat verdeelt over de dag. Mijn dochter had nog wel wat argwaan, maar we hebben toch een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek gemaakt.

Het eerste gesprek was prettig en open.  Er werd niet gesproken over “je bent te zwaar” of “je eet ongezond”.  De insteek was : We gaan samen kijken hoe jij weer gaat genieten van de maaltijden en je zal zien dat dan de extra kilo’s vanzelf verdwijnen.

Er werd gedacht in oplossingen: weer plezier krijgen in het gezamenlijk eten en kijken of we wat kunnen doen aan de smaak van het voedsel, dat je weer wat gaat proeven.

Het gesprek gaf mij wel een fijn gevoel. Ook mijn dochter had er een goed gevoel bij en samen besloten we om in januari te starten met de Eureka! methode.

"De Eureka! methode heeft ervoor gezorgd dat ik weer ben gaan letten op wat ik per dag ging eten."

"Doordat ik weinig proefde, moest ik, samen met de Eureka! consulente, zoeken hoe leer ik weer te genieten wat ik eet met minder smaak. Daarbij ook proberen wat af te vallen. En dat is gewoon gelukt."

De begeleiding tijdens het traject bij Eureka heb ik als zeer positief ervaren. Vooral de vraag: “Hoe heb je de week ervaren en was het menu een probleem? “ Ook kon je aangeven wat je zeker in het menu terug wilde zien. Daarnaast werd er rekening gehouden met de menu’s als je een feestje had. Of dat het menu van mijn dochter een bepaalde dag aansloot op mijn menu, dan kon ze ook bij ons aan tafel aanschuiven. Wel zo gezellig toch.

Later ging je zelf je menu’s samen stellen en werden deze gecheckt en was je weer trots dat je in de goede richting zat. Ook kreeg je huiswerk mee o.a. waar liggen de valkuilen en hoe voorkom je dat je dan niet over de verkeerde rand stapt.

De Eureka! methode heeft ervoor gezorgd dat ik weer ben gaan letten op wat ik per dag ging eten. Doordat ik weinig proefde, moest ik, samen met de Eureka! consulente, zoeken hoe leer ik weer te genieten wat ik eet met minder smaak. Daarbij ook proberen wat af te vallen. En dat is gewoon gelukt. ik eet nu echt bijna alles en gebruik ook veel kruiden om bepaalde smaak te krijgen. Zo proef ik ook wat meer wat ik eet.

Moest  natuurlijk wel rekening houden met de kruiden dat niet alleen ik van de maaltijden moet genieten, maar ook anderen het lekker moeten vinden.

Door gevarieerd en rustiger te eten en weer meer te gaan genieten van het gezamenlijk eten ben ik gelijk de extra kilootjes kwijt  geraakt. Dus de Eureka! methode werkt echt.

Je ziet dat de Eureka! methode zich duidelijk onderscheidt van andere manieren om af te vallen. Met deze methode leer je weer alles te eten zonder dat je ervan aankomt. Dat je de juiste voedingswaarden binnen krijgt en op de dag zeker geen honger gevoel hebt.  Zelfs collega’s van mij zien mij op de dag meer en vaker eten dan voorheen en vragen dan: “Dat jij niet aankomt van zoveel eten?” Dan leg ik de Eureka! methode uit.

Daarom raad ik iedereen die wil afvallen de Eureka! methode aan.

Als je op je gewicht bent en weet hoe je op gewicht moet blijven, ben je eigenlijk nooit klaar met deze Eureka! methode, want je hebt geleerd om zelf weekmenu’s te maken en daar ga je automatisch mee door.

Dankjewel Eureka!, dat jij mij en mij dochter weer hebt laten zien om plezier te hebben in eten!”

 

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?