Skip to content

Hoi!

Ik ben Patricia!

Ik kan weer schommelen met mijn kinderen!

Patricia is bijna 25 kg afgevallen onder begeleiding van Eureka!

Voor haar persoonlijk traject bij Eureka! zat Patricia niet lekker in haar vel, letterlijk en figuurlijk. Nu is ze niet alleen kilo’s kwijt, maar ook veel sterker geworden. Ze kan nu schommelen met haar kinderen en durft ook weer in de rij voor de achtbaan.

Voordat ik bij Eureka!, kwam had ik al van alles geprobeerd. Verschillende diëten en probeersels, maar elke keer viel ik weer terug in mijn oude eetpatroon. Ik zat niet lekker in mijn vel en kon de kleren die ik graag wilde, niet kopen. Gewoonweg omdat die er niet in mijn maat waren of niet stonden met al die vetrollen. Ik had vaak last van mijn rug en vaak zaten de kleren die ik al had, niet lekker.

Ik kwam Eureka! tegen op Facebook en dacht; “Hé, deze manier van afvallen is anders. Er wordt op een andere manier naar je gekeken en geen strenge diëten, die je moet volgen.” De manier van benaderen viel mij op en dat sprak mij erg aan.

Ik ben toen in juni 2017 langs geweest voor een informatiegesprek. Dit gesprek was erg aangenaam, wel emotioneel, maar erg duidelijk over hoe Eureka! te werk gaat. De kosten voor het traject hielden mij wel een beetje tegen. Op dat moment was het een hoop geld voor mij. De Eureka! gewichtsconsulente gaf mij de tip dat er verschillende zorgverzekeringen een flink bedrag vergoeden. Dit heb ik toen uitgezocht en ik kwam bij Univé terecht met een maximale vergoeding van 500 euro per jaar. Dit heb ik direct geregeld.
Ik heb half januari 2018 een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

"Ik had morbide obesitas, een BMI van 37,8 en ik woog 117,7 kilo"

"Elke week kreeg ik huiswerk mee over eetgedrag, excuusgedachten en over hoe je dingen aanpakt in lastige situaties, zoals een uitje of een verjaardag. De gesprekken vond ik erg fijn."

Ik moest een eetdagboek bijhouden en ik ben toen best wel geschrokken van het resultaat. Dingen waarvan ik dacht dat ze gezond waren, waren helemaal niet zo gezond. Ik had morbide obesitas en een BMI van 37,8 en woog 117,7 (dit wist ik al ,maar om beiden bevestigd te zien op papier, was best even slikken)

Ik kreeg een map om alles in te bewaren en elke week ging ik naar mijn persoonlijke Eureka! gewichtsconsulente toe en kreeg ik verschillende informatie over hoe verantwoord af te vallen.
Elke week kreeg ik huiswerk mee over eetgedrag, excuusgedachten en over hoe je dingen aanpakt in lastige situaties, zoals een uitje of een verjaardag. De gesprekken vond ik erg fijn. Ik heb een hoop tissues versleten en het was soms erg heftig en emotioneel, maar ik zou het zo weer over doen. Ik ben daardoor sterker geworden en praat er nu veel gemakkelijker over. Ik ben met een hoop dingen uit mijn comfort zone gekropen; ik doe aan hardlopen/joggen buiten !!

Ik kan je vertellen: dat is behoorlijk uit je comfort zone, als je zo dik bent, maar ik heb doorgezet en kan nu 15-20 min achter elkaar hard lopen.

En ik vindt het heerlijk buiten hardlopen. Het geeft mij echt een kick! Ik heb kort geleden mee gedaan aan de 5 kilometer Gouweloop. Ik probeer 2 a 3 x in de week te sporten, dus ook cardiotraining voor een sterke spieropbouw. Ik pas weer tussen een schommel en mijn kinderen hebben mij voor het eerst zien schommelen! Ik zit weer met gemak in een karretje voor een achtbaan… Geen schaamte meer, ik hoef me niet meer te verstoppen, dat zijn de dingen waarvoor ik het doe!

Ik ben trots op me zelf, op wat ik bereikt heb. Ik ben bijna 25 kilo afgevallen en heb maat 44-46 van broek en 46-48 van bovenkleding. Op mijn zwaarst 130 kilo had ik kleren in maat 56. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan en ik kan nu dragen wat ik leuk vindt.

Alle gesprekken met mijn Eureka! consulente waren en zijn prettig. Er worden geen dingen opgelegd van je moet dit, je moet dat. Alles wordt op een leuke en gezellige manier benaderd, maar wel duidelijk en gericht. Ze geeft goede adviezen en de weekmenu`s zijn echt super. Die werken nu ruim 10 maanden verder, nog steeds voor mij. Ik had nooit gedacht dat het me nog zou lukken, afvallen… Ja dus!

Je hoeft helemaal niet voor altijd op dieet, met deze weekmenu`s mag je gewoon lekkere dingen eten en kun je blijven genieten van het leven maar dan kilo`s lichter. Bij mij is de knop om! En ik ben heus niet perfect hoor, ook ik heb zo mijn ups en downs maar ik kan het gemakkelijk oppakken en als ik iets lekkers eet, laat ik er weer iets anders voor staan. Dat kon ik voorheen niet.

Ik zie de toekomst zonnig ! Ik zal me best moeten blijven doen natuurlijk, ik blijf sporten en opletten met wat ik eet. Ik wil er nog 10 kilo af en dan zit ik op een gezonde BMI. Ik kan Eureka iedereen aanraden !
Voor mij heeft het gewerkt en ik wil nooit meer terug, naar hoe ik toen was.

Geloof in je zelf…

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?