Skip to content

Hoi!

Ik ben Claudia!

"Ik ben zo blij dat ik toen die mail heb durven sturen en Eureka! heb ingeschakeld.”

Claudia volgde een persoonlijk traject bij Eureka!. Zij viel daarmee in 3 maanden 8 kilo af.

"Dat ik de weekmenu’s kreeg was een zorg minder. Ik hoefde niet zo gefocust te zijn op het eten. Ik kon meer met mezelf bezig zijn, tussen mijn oren, want daar moest een knop om. Die knop is beter te vinden en aan te werken, als je niet ook nog eens constant met je eten bezig bent."

“En nu, wat nu?!

Ik heb alles geprobeerd, maar het werkt niet.
Goji bessen, chiazaad, groentensmoothies, haverzemelen, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gegeten.
Het is gezond (en ontzettend hip ) en je zou er van afvallen. En dat wilde ik nou juist zo graag; afvallen, die paar kilo kwijt.
Online op Facebook elke dag gesport met een Personal Trainer, naast mijn 2 x intensief sporten per week.
Maar het lukte niet! Het lukte gewoon niet!

Knikkebollend op de bank

‘s Avonds zo’n ontzettende trek, dus dat was vaak even uit de kast snaaien en wat baalde ik dan van mezelf.
En ik werd alleen maar moeier; na het nieuws van half 8 lag ik al knikkebollend op de bank. Sporten ging niet lekker, ik werd er niet fitter van maar eerder moe…….. dat kon niet de bedoeling zijn.
Totdat ik ineens een link legde met mijn eetpatroon. Dat moest veranderen en dan gelijk die kilo’s aanpakken.

De drempel over 

Eureka! had ik al een paar keer voorbij zien komen, maar ga die drempel maar eens over. Een paar kilo kwijt: dat moest ik toch zelf wel kunnen?! Nou niet dus. De stoute schoenen aangetrokken en een mail verstuurd.
Wat een goeie stap is dat geweest! Ik kreeg heel snel een ontzettend leuke en enthousiaste mail terug van de gewichtsconsulente. Dat viel mee zeg.
De eerst afspraak werd gemaakt.
Wat een opluchting tijdens dat eerste gesprek. Het is helemaal niet raar dat ik die paar kilo er zelf maar niet afkrijg. Wat wil je, wat verwacht je, wat is je doel? Een doel met tussendoelen werd opgesteld, zo kon ik werken van gewicht naar gewicht, dat vond ik fijn.

 

En dan het confronterende moment, alles wegen en meten (zucht) maar als ik ergens voor ga, dan ga ik ook helemaal! Kom maar op, laten we de beginstand maar eens op gaan meten.
Wat vind je lekker qua eten en wat vooral niet? En wat zijn je “zondes” die je eigenlijk niet kunt missen? Oh, echt mijn zondes? Nou, chips en chocolade. “Die gaan we in je menu’s verwerken”  Kan dat dan? Maar natuurlijk!

"En wat kreeg ik een heerlijke weekmenu’s! Met mijn zondes erin verwerkt!"

"Dat ik de weekmenu’s kreeg was een zorg minder. Ik hoefde niet zo gefocust te zijn op het eten. Ik kon meer met mezelf bezig zijn, tussen mijn oren, want daar moest een knop om."
 

Dan ga ik er van genieten ook!

En wat kreeg ik een heerlijke weekmenu’s! Met mijn zondes erin verwerkt! Natuurlijk geen hele zakken chips of hele repen chocolade. Maar ze stonden wel op het menu. Steeds als dat erop stond ben ik er lekker voor gaan zitten, als ik dan één van mijn zondes mag, dan ga ik er van genieten ook! Waar ik normaal een hele reep chocolade weg at, was ik nu heerlijk van mijn 15 gram aan het genieten. Wat heb ik meer genoten van die 15 gram dan anders van die hele reep chocolade!

De knop om 

Dat ik de weekmenu’s kreeg was een zorg minder. Ik hoefde niet zo gefocust te zijn op het eten. Ik kon meer met mezelf bezig zijn, tussen mijn oren, want daar moest een knop om. Die knop is beter te vinden en aan te werken, als je niet ook nog eens constant met je eten bezig bent: Wat moet ik eten, wat als tussendoortje, enzovoort. Dat kon ik allemaal los laten, ik kon mezelf op de juiste rit zetten!
Bij iedere afspraak leerde ik ook weer dingen bij. Over koolhydraten, mineralen, water, vezels, zout, energie, vitamines, eiwitten en nog meer. En niet op een schoolse manier, maar op een leuke manier.

Moeilijke situaties

Natuurlijk kom je ook moeilijke situaties tegen zoals feestjes, verjaardagen en feestdagen. Hoe ga je daar mee om? Ook dat leer je allemaal en op een hele fijne en makkelijke manier.
Het werd een gewoonte om op een gewone manier met eten om te gaan. Niet meer dat panische, wat kan wel wat kan niet.
En natuurlijk heb ik ook moeilijke situaties gehad, maar met de handvatten van Eureka! kon ik die situaties aan.
En had ik eens een feestje en nam ik meer of anders dan zou moeten, dan zorgde ik er voor dat ik er van genoten had!  Het moet dan wel de moeite waard zijn en dan ga je daarna weer verder, pak je het weer op.
En je kunt altijd weer terug, als het even niet lukt. Je kunt het zo weer oppakken als het even mis is gegaan.

 

En nu ik maanden verder ben en ook vakanties achter de rug heb (waarin ik echt gesnoept heb e.d.) kan ik echt zeggen dat het zo werkt! Je neemt wat je leert mee in het dagelijks leven, niet dat je er constant mee bezig bent, maar het is er gewoon.

Ontzettend veel energie

Ik ben niet meer moe, ik heb ontzettend veel meer energie en het sporten gaat met sprongen vooruit! Dat merkte ik al na 1 à 2 weken. Ik had al die tijd roofbouw op mijn lijf gepleegd, mijn lichaam de juiste voedingsstoffen ontzegd! En nu met “gewoon” eten, gewoon normaal eten, daar werd ik fitter van en energieker en…viel ik van af! Dat kon ik bijna niet geloven in het begin want wat moest ik veel eten. Maar het werkte! En aan het eind van het traject zat ik op het gewicht wat ik wilde en voelde me daar super bij!
Het is niet zo dat het nu klaar is, ik alles kan eten en drinken en snoepen. Nee, ik moet op blijven letten maar ik heb geleerd hoe ik dat op een ontspannen manier kan doen en dat is heerlijk.

Zonder hulp van Eureka!

In het traject zelf heb ik ook geleerd zelf menu’s samen te stellen en dat komt nu goed van pas nu ik het alleen doe zonder hulp van Eureka! Nou ja, zonder hulp van Eureka! is niet helemaal waar, Eureka! zit onbewust in mijn hoofd en helpt me daar wel degelijk.
Zonder het enthousiasme en de deskundigheid van de Eureka! gewichtsconsulente had het niet gewerkt; zij wijst je de weg, laat je dingen inzien, stelt je vragen, neemt je mee. Laat je zelf dingen ontdekken. Geweldig!

Bedankt Eureka!. Ik ben zo blij dat ik toen die mail heb durven sturen en Eureka! heb ingeschakeld.”

Claudia

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?