Skip to content

Hoi!

Ik ben Bianca!

Ik was al een tijdje ongelukkig met hoe ik eruit zag.

Bianca startte, samen met haar vader Hans, een duo-traject bij Eureka! en viel meer dan 25 kilo af.

Ze kwam naar het informatiegesprek 'met lood in haar schoenen', maar is intussen al ver gekomen. Én ze heeft intussen alle vertrouwen in het bereiken van haar streefgewicht; nog maar 8 kg te gaan

“Eureka! Wat ben ik blij dat ik de stap heb gezet.

Ik was al een tijdje ongelukkig met hoe ik eruit zag. Maar de stap zetten om er echt iets aan te doen, durfde ik niet. Het zou toch weer een mislukking worden, net als alle keren hiervoor. 

In het begin lukte elk dieet wel of het nu Sonja Bakker of een extreem dieet was. Maar dan kwam het punt dat het mij tegen ging staan en stopte ik. Dan vond ik het lastig te combineren met mijn werk in de zorg of ik was er gewoon klaar mee. En ja, dan komen die kilo’s er zo weer aan!

Mijn ouders zagen mij al een tijdje veranderen. Tuurlijk zeiden ze er dan wat van, maar daar echt iets mee doen, deed ik niet. 
Mijn ouders kwamen met Eureka! aanzetten. Zij kenden Eureka! via de sportschool. Ik ben gaan kijken op de site en dacht “ja hoor het zal wel… vast net als al het anderen.” 
Toch, omdat ik het zat was hoe ik mij voelde, met lood in de schoenen Eureka! gebeld voor een afspraak. Mijn vader wilde ook wat kilo’s kwijt, dus zijn we samen gegaan. Voor mij erg fijn dat ik samen met iemand de stap ging zetten. In het begin, ook echt wel een stok achter de deur. 

Het eerste gesprek met Eureka! was fijn, door de open en zonder te oordelen houding van de Eureka! gewichtsconsulente voelde het erg prettig en wilde ik het traject starten. Oké, dan wel na de kerstdagen.

Tijdens de intake de eerste meting: ik had al in geen maanden op de weegschaal gestaan. Die zou toch zeggen veel te zwaar. Maar bij een eerste meting kan je er moeilijk onderuit. Ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt, maar er kwam geen oordeel. Alleen maar de motivatie dat we het gingen veranderen. En dat gebeurde, de weegschaal werd bijna een vriend! Elke week gaf ie weer minder kilo’s aan en wat was het fijn om dit te zien. En bij elk zelfgekozen mijlpaal waren er complimenten.

Voor mij was het zo fijn, dat, ondanks dat ik een moeilijke eter ben, er een menu werd samengesteld met producten die ik lust. Hierdoor was het, vooral in het begin, goed vol te houden. En omdat ik regelmatig bij mijn ouders eet, werd op die dagen het menu van ons beiden aangepast, zodat we hetzelfde te eten hadden. 

"De Eureka! methode onderscheid zich van alle andere diëten omdat het geen dieet is! "

"Het onderscheid zich ook door in te spelen op wat jij wil bereiken en te kijken naar jou, naar wat je lust en wat juist niet. En bij alle bezoeken de positieve houding van de Eureka! Consulente, draagt hier zeker aan bij."

Het ging vrij snel als vanzelf. Hierdoor voelde het heel “gewoon” om zo te eten en na te denken over je eten. Ik vind sushi bijvoorbeeld erg lekker, maar dat is niet zo ‘gezond’. Wanneer ik daar enorme trek in had, ging de Eureka! Consulente voor mij aan de slag met wat ik dan op die dag kon eten om dan in de avond lekker sushi te kunnen eten. Dit voelde erg fijn; er werd naar mijn wensen geluisterd zodat ik niet smachtend naar iets verlangde. Tuurlijk kan ik nog steeds naar chips of chocolade verlangen, maar dit werd gelukkig altijd in het menu verwerkt. Op het moment dat je zelf de menu’s gaat maken en deze worden gecheckt, word het echt jouw ding en ik maakte er dan een sport van om het zo goed mogelijk te doen. 
Doordat ik zelf de regie kreeg en ik geholpen werd waar nodig, kwam voor mij de klad er ook niet in. 

Als mensen mij vroegen hoe ik het deed dat afvallen en ik dan zei “nou gewoon normaal eten en af en toe chips en chocolade”, geloofden zij mij in eerste instantie niet!
Dan legde ik uit dat door 6x op de dag te eten en hele normale dingen te eten, het niet echt een ‘dieet’ was, maar opnieuw leren normaal te eten. En dat het hierdoor makkelijk te doen was. Na deze uitleg geloofden zij mij wel!

De Eureka! methode onderscheid zich van alle andere diëten omdat het geen dieet is! Het onderscheid zich ook door in te spelen op wat jij wil bereiken en te kijken naar jou, naar wat je lust en wat juist niet. En bij alle bezoeken de positieve houding van de Eureka! Consulente, draagt hier zeker aan bij! Op het moment dat het bij mij minder snel ging, kwam de frustratie. En door op dat moment een gesprek te hebben waarbij de consulente dan zegt dat het helemaal niet te langzaam gaat maar juist prima, voelt dan fijn. Maar door in dat gesprek het er dan ook over te hebben waar die frustratie vandaan komt en hoe zorg je er dan voor dat de frustratie minder word, heeft mij ontzettend geholpen. 

Zo’n frustratiemoment was vroeger voor mij het punt geweest om de handdoek in de ring te gooien. Maar nu, door de positieve benadering, lukte het mij om de frustratie om te buigen naar ‘het gaat goed’. Langzaam is ook prima, te snel is ook niet goed. Tuurlijk was dit niet in 1 gesprek omgedraaid maar de Eureka! Consulente nam de tijd om het samen met mij te doorgronden en het om te draaien naar iets positiefs. 

Ik ben nog niet waar ik wil zijn. Maar we hadden al gezegd dat het ongeveer een jaar zou duren en zover zijn we nog niet, ik lig nog steeds op schema! En als het wel langer duurt ook goed; het voelt namelijk niet als dieet en door alle complimenten van mijn omgeving en de gesprekken weet ik zeker dat ik mijn streven zal halen!

En echt, ik raad iedereen de Eureka! methode aan. 
Als jij er klaar mee bent met hoe je je voelt en eruit ziet en je op een positieve en gezonde manier je levensstijl wil veranderen is dit dé methode. Lisette en Hanneke van Eureka! zullen er samen met jou alles aan doen om te zorgen dat jij je weer goed in je vel voelt zitten!

Dankjewel Eureka!, dat jullie mij hebben laten zien dat het ook anders kan”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?