Skip to content

Hoi!

Ik ben Anita!

Lijnen werkte wel, maar slechts tijdelijk.

Anita viel met de Eureka! Methode in 4 maanden bijna 18 kilo af!

Ik heb ook heel wat geprobeerd, van calorieën tellen tot toch maar eens tabletjes proberen. Van op mijn werk heel weinig eten tot alle tussendoortjes laten staan. Ik heb mij nooit gewaagd aan koolhydraatarm eten, want pasta en brood zijn zo erg lekker.

“Velen kennen het wel; opeens zie je een foto van jezelf en denk je: “Nu is het echt genoeg!”

Maar ja, je hebt al zoveel pogingen ondernomen. Pogingen van 3-4 weken en dan waren daar die valkuilen er weer. Ach laat dan maar! En je komt de 3-4 kilo die je was afvallen weer netjes aan.

Ik heb ook heel wat geprobeerd, van calorieën tellen tot toch maar eens tabletjes proberen. Van op mijn werk heel weinig eten tot alle tussendoortjes laten staan. Ik heb mij nooit gewaagd aan koolhydraatarm eten, want pasta en brood zijn zo erg lekker.

Kortom; het werkte wel, maar helaas allemaal maar tijdelijk. Om moedeloos van te worden.

Iedere keer had je een klein succesmomentje om daarna weer keihard terug te vallen.

Ik wilde zo graag wat kilo’s kwijt en weer gewoon gezond gaan eten. Zonder bij alles wat ik at te bedenken, hoeveel calorieën er wel niet inzaten.

Mijn bloeddruk was altijd net aan de hoge kant, bij yoga zat mijn buik wel erg in de weg. Lekker naar de stad en gezellig shoppen was er ook niet echt meer bij.

Kortom; ik wilde er nu echt iets aan gaan doen. Maar wat??

Tijdens een wandeling liep ik langs een vrolijk gekleurde banner met Eureka! erop; Zou dat iets voor mij zijn?

Thuis opgezocht waar het voor stond en ik dacht: nu mailen, anders doe je het weer niet!

Ik kreeg snel antwoord terug om eens langs te komen voor een informatiegesprek.

Gewoon eens uitspreken wat je dwars zit aan je eigen lichaam, deed mij al goed. Ik zag het wel zitten. Ik besloot aan de slag te gaan.

Het was wel even slikken bij het eerste weegmoment: ik zat net in de obesitasscore. Daar werd helemaal niets over gezegd, alleen maar geconstateerd. Ik werd niet veroordeeld over wat ik vertelde en hoe ik was. Er werd gewoon rustig naar mij geluisterd en we hadden een heel fijn gesprek.

Door het gesprek kwam ik er achter dat ik eigenlijk een heel verkeerde manier van eten had. Ik at op dagen veel te weinig om vervolgens de volgende dag mezelf te buiten te gaan veel extra’s! Ik moest weer leren eten, genieten, gereset worden in mijn eetgedrag.

"Het eerste weekmenu was een verademing voor mij. Wat mocht ik veel eten in mijn geval!"

"Na 1 week op de weegschaal, spannend. Het resultaat mocht er zijn: Ik was al uit de obesitasscore en dat eigenlijk met heel veel plezier en gemak gedaan. Ik was zo trots op mezelf."

Dat ik mocht kiezen voor 2 “zonden” was echt heerlijk voor mij: mijn crackertje kaas in de avond en mijn wijntje in het weekend. Zalig dat deze gewoon opgenomen werden in het dieet.

Het eerste weekmenu was een verademing voor mij. Wat mocht ik veel eten in mijn geval.

En wat heerlijk dat ik nu gewoon weet dat 60 gram rauwe pasta voldoende is voor 1 persoon.

Gelijk een nieuwe weegschaal gekocht en de restjes uit de pan hoefde ik ook niet meer op te eten want alles was gewoon op. Ik kreeg weer plezier in koken, in eten. Ik genoot er weer van.

Na 1 week op de weegschaal, spannend. Het resultaat mocht er zijn: ik was al uit de obesitasscore en dat eigenlijk met heel veel plezier en gemak gedaan. Ik was zo trots op mezelf.

En het resultaat bleef maar doorgaan. Gewoon door weer normaal te eten, tussendoortjes te nemen en geloof in jezelf te krijgen dat het goed is waar je mee bezig bent.

Heel fijn vond ik dat er, behalve met weekmenu’s, ook gewerkt werd aan geestelijke en lichamelijke ondersteuning.

Ik ben niet zo’n sporter, maar Lisette heeft mij gewezen op allerlei zaken waardoor je meer gaat bewegen. Ook het herkennen van je eigen valkuilen is heel erg prettig. Wat kan je er aan doen om er niet weer in te vallen. Het waren echte eye-openers. Tips wat je kan doen als je naar een verjaardag gaat of uit eten. Eigenlijk zo simpel, maar zo waardevol. Zelf je eigen menu maken en dan samen bespreken hoe je het gedaan hebt.

Ik ben bij de hand genomen en samen zijn we een fantastische wandeling gaan maken. Een wandeling naar een gezonder leven, een leven waarin ik weer geniet van eten en koken. Een leven dat ik op deze manier nog heel erg lang kan en wil volhouden.

Mijn bloedruk is op orde, bij de yoga gaan de oefeningen een stuk makkelijker. Laatst was ik gaan winkelen met mijn dochter en ze zei: Shoppen is nu weer leuk he mams!

Mijn BMI is gezond en mijn vetpercentage ook.

Ik zou de Eureka methode echt aanraden aan mensen.

Behalve dat je werkt met weekmenu’s wordt er ook gekeken naar hoe jij als mens bent, waar jouw verleidingen, valkuilen liggen. Het is voor mij een complete methode om af te vallen. Je wordt goed begeleid, maar je zult ook zelf na moeten denken over hoe jij in het proces staat.

Je leert veel over jezelf, maar ook over wat voedingsstoffen met je doen en hoe belangrijk bewegen is.

Begon mijn afvallen met een foto waar ik me voor schaamde, nu mag ik het afsluiten met een foto waar ik trots op ben!”

Heb jij ook al van alles geprobeerd? Ben je steeds weer teruggevallen in je oude patroon en gewicht? Gun jezelf succes!

Wil je meer succesverhalen lezen om te kijken of de Eureka! Methode ook bij jou past?

Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Wil je weten of de Eureka! Methode ook bij jou past?