Tijd om de ovenwanten op te zoeken

Een overheerlijk gerecht. Sowieso scoor je altijd punten met een ovenschotel, omdat iets uit de oven toch al snel de suggestie wekt van uren in de keuken.

Laat iedereen vooral in die waan.

 

Kruidige gehaktschotel met sperziebonen en krieltjes

 Bereidingstijd 15 minuten en  35/40 minuten oventijd

4 personen

Afbeeldingsresultaat voor krielaardappel;

 

Ingrediënten

  • 4 el Tikka Masala kruidenpasta
  • 600 gr sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperdAfbeeldingsresultaat voor sperziebonen
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 700 gram krieltjes
  • ½ bakje koriander of bladpeterselie grofgehakt

 

Afbeeldingsresultaat voor koriander

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken
  3. Fruit de ui in de olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe. Bak dit in 3 minuten rul.
  4. Voeg de kruidenpasta toe en verwarm nog 3 minuten.
  5. Voeg de sperziebonen en de krieltjes toe.
  6. Schep de gehaktsaus in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie
  7. Bak de gehaktschotel in 35-40 minuten gaar.
  8. Verwijder de folie en bestrooi met de koriander of peterselie

 

Zet wat rauwkost op tafel.

 

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *