Groente genoeg

Er wordt geadviseerd om iedere week één keer peulvruchten te eten als vleesvervanger.

Niet iedereen is even gek op peulvruchten. Eureka! helpt je zoeken naar leuke en lekkere recepten!

Afbeeldingsresultaat voor recept zoeken

Groentestoofschotel met kikkererwten

4 personen / bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 2 groene paprika’s
  • 200 gram wortel
  • 1 rode peperAfbeeldingsresultaat voor gemberwortel
  • 200 gram champignons
  • 1 stuk gemberwortel (grootte van 2 duimen)
  • 2 blikjes kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)Afbeeldingsresultaat voor kikkererwten
  • 2 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 2 dl groentebouillon met minder zout

 

 Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken.Afbeeldingsresultaat voor courgettes en paprika
  3. Schil de gember en rasp het fijn.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.
  8. Voeg de groente, de kikkererwten, de tomatenblokjes en de bouillon toe. Stoof het gerecht 15 minuten.

 

Menusuggestie:           Lekker met zilvervliesrijst en wat rauwkost.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *