Stamppot op de valreep

Het kan nog net: Stamppot op tafel. De lente staat voor de deur en dan verdwijnen de stamppot-recepten weer achter in de kast.

Nu nog even genieten van een variant met zoete aardappel en kalkoen. Net even anders, maar net zo lekker!

 

Andijviestamppot met zoete aardappel en kalkoen

 Bereidingstijd 35 minAfbeeldingsresultaat voor zoete aardappelen

4 personen

 

Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappelen
  • 3 el pijnboompitten
  • 320 gr kalkoenfilet à la minute (kruiden met wat paprikapoeder en peper)
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram gesneden andijvieAfbeeldingsresultaat voor rauwe andijvie
  • 2 rode paprika’s

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  2. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  3. Rooster de pijnboompitten zonder olie/boter in 3 minuten
  4. Braad de gekruide kalkoenfiletAfbeeldingsresultaat voor paprika rood
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree.
  6. Voeg de andijvie en de paprika toe en warm ze, al omscheppend, 3 minuten mee.
  7. Breng op smaak met wat peper
  8. Serveren met de kalkoenfilet en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

 

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *