Valentijns recept

Valentijnsdag voor de deur en jij hebt je net helemaal gestort op een gezondere leefstijl? Of heeft je partner net het roer omgegooid?

Geen paniek; met dit recept eet je lekker én verantwoord! En in kleur !

Valentijnsstamppot voor twee

Ingrediënten:

  • 400 gr aardappels, geschild en in blokjesAfbeeldingsresultaat voor rode bietjes
  • 400 gr gekookte rode bieten, in stukjes
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 2 losgeklopte eieren
  • Peper
  • 75 gr rucola

Voor de saus / topping:

  • Afbeeldingsresultaat voor kastanjechampignons1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 50 ml rode wijn
  • 150 gr kastanjechampignons in dikke plakjes
  • Peper

Extra nodig: Hartjes-eibakvorm of harten-uitsteekvorm

Bereiding:

1. Kook de aardappels in een pan met een laagje water in 20 minuten gaar en giet af. Vang het kookvocht op.

2. Doe de stukjes rode biet erbij

3. Voeg de kaneel en peper en een paar eetlepels van het kookvocht toe

4. Stamp tot een smeuïge puree. Als het te droog is, voeg nog wat kookvocht toe.

6. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de omeletjes in de hartjesvorm, of bak één grote omelet en steek er hartjes uit met de uitsteekvorm.

7. Verhit de resterende eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de rode wijn toe en laat in 4 minuten iets inkoken. Leg de kastanjechampignons in de pan en bak 4 minuten. Strooi er wat peper over.

8. Roer vlak voor het serveren de rucola door de roze puree. Verdeel de stamppot over 2 borden en garneer met de kastanjechampignons en de omelethartjes

Eet smakelijk!

 

Afbeeldingsresultaat voor valentijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *