Als er feta in zit, is het sowieso lekker

Probeer eens wat anders en kies eens voor pompoen. Pompoen is op veel verschillende manieren te gebruiken in de keuken, maar het meest bekend als soep. Voor dit recept wordt de pompoen gecombineerd met spinazie en feta voor een heerlijk hoofdgerecht.

 

Spinazie Pompoen risotto

4 personen/ 25 minuten

Ingrediënten

  • 800 ml waterAfbeeldingsresultaat voor flespompoen
  • 2  groentebouillonblokjes (natriumarm)
  • 2  sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1  flespompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 120 g feta light
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g pompoenpitten

Bereiding

  • Breng een pan met het water en de natriumarme groentebouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. SchAfbeeldingsresultaat voor verse spinazieenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten.
  • Verbrokkel de feta light.
  • Roer de feta en spinazie erdoor. Warm goed door en breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten.

 

 

Serveren

  • Verdeel de spinazie-pompoenrisotto met feta over borden en strooi de pompoenpitten eroverheen.
  • Vergeet niet om wat rauwkost op tafel te zetten om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *