Slecht nieuws: dé oplossing voor overgewicht bestaat niet.

eureka-blog

Er is niet maar één manier om af te vallen. Niet maar één oplossing voor overgewicht. Wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander.

Het belangrijkste wanneer je kilo’s kwijt wilt raken, is om te zoeken naar een manier die bij jou en jouw leven past en die voor jou op de lange termijn haalbaar is.

Heb jij een  druk leven met werk, kids, opleiding, mantelzorg of andere tijdverslindende zaken? Dan is een dieet waarbij je minimaal eten combineert met 4x in de week heftig sporten, misschien niet makkelijk in te passen. Hoe leuk je sporten ook vindt. Hoe vaak je ook tegen jezelf roept; “Waar een wil is, is een weg!”

Ben jij gek op een boterham, aardappelen of pasta? Dan is koolhydraatvrij of -arm, misschien niet ‘the way to go’. Ondanks dat kwark ook best lekker is. En gekookte eieren. En salades.

Ben jij type Bourgondiër, die van eten, koken en de gezelligheid daar omheen houdt? Dan is een maaltijdshake waarschijnlijk niet iets wat jou diezelfde voldoening zal gaan geven. Ondanks dat ze wel (tijdelijk) werken.

Heb jij al tig diëten gedaan? Dan is het volgende mode-dieet uit een damesblad, misschien niet iets wat jou dit keer gaat helpen. Ondanks dat het “heel makkelijk in te passen is en belooft dat je geen honger zult hebben”.

Ben jij een zoetekauw, iemand die graag een koekje in de thee doopt of een blokje chocola ’s avonds op de bankt eet? Dan is jezelf al dat lekkers voor altijd ontzeggen, misschien niet een manier die bij jou past. Ondanks dat géén chocola prima vol te houden is. Voor een week of 5. Hooguit 6.

Ben jij door alle informatie over gezonde voeding en afvallen intussen flink de draad kwijt over wat nu wél of niet goed is om te eten? Dan is een lijstje met algemene voedingstips, niet iets wat jou de rust gaat geven, die je zoekt als het gaat om je voedingskeuzes.

Is eten voor jou een uitlaatklep, waarmee je viert, troost en jezelf de week door helpt? Dan zijn pillen, die ervoor zorgen dat ‘je maag vol voelt’, waarschijnlijk niet wat jou van je kilo’s afhelpt. Die volle maag gaat jou niet tegen houden.

Heb jij geen idee hoe je de strijd tegen je gewicht moet gaan aanpakken? Dan heb jij aan 1 afspraak  in de 6 weken bij een deskundige onvoldoende steun en houvast. Ook al vind je dat je het zelf zou moeten kunnen.

Wil jij maar 5 kilo kwijt? Dan durf jij misschien niet direct ergens aan te kloppen voor ondersteuning. Omdat je eigenlijk ‘niet mag klagen’.

 

Zoveel mensen, zoveel mogelijkheden.

Het sterkste punt van Eureka! is dat er wordt gekeken naar jou. Naar jou als persoon, naar jouw leven, jouw mogelijkheden en jouw beperkingen.

De oplossing zit namelijk in jou. Het is een kwestie van zoeken en vinden.

 

 

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *