smakelijk eten

Pasta uit de oven

Eureka! recepten staan voor lekker en makkelijk te bereiden.

Tonijn uit blik en pasta zijn een heerlijk combinatie. Door er met halfvolle crème fraiche en verse groenten een heerlijke ovenschotel van te maken, zet je ook nog iets leuks op tafel.tonijn-in-blik

Vergeet niet om er een lekkere frisse salade bij te serveren.

Tonijn en pasta ovenschotel

hoofdmaaltijd voor 6 personen, te bereiden in ong. 30 minuten.

  • 3 blikjes tonijn op olijfolie
  • 320 gr ongekookte volkoren pasta (bij voorkeur penne of een andere holle soort)
  • 250 ml crème fraîche halfvol
  • 1 dikke courgette
  • 1 grote preivolkoren-penne-kopie
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ons 30+ belegen kaas (geraspt)
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden.
Snijd de courgette in schuine plakken en de prei in halve ringen. Rasp de Parmezaanse kaas raspen en de belegen kaas. Laat de tonijn uitlekken.

Bak de plakken courgette in een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Laat ze vervopreilgens uitlekken op keukenpapier.
Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Bak in een braadpan/hapjespan de prei zachtjes in olijfolie
tot hij zacht is. Voeg peper toe naar smaak en doe vervolgens de uitgelekte tonijn erbij.

Crème fraîche er beetje bij beetje doorheen roeren tot het lekker smeuïg is.

Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en direct daarna de pasta. Alles goed doormengen.courgette

Doe alles in de ovenschaal en dek met de plakken gebakken courgette de ovenschaal goed af. Strooi de geraspte kaas er over heen en zet voor ongeveer 20 minuten` in de oven op 200 graden.

Alles is al gaar dus het gaat er om dat je een krokant korstje bakt van de kaas en courgette.

Serveren met een frisse salade of rauwkost.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *