Boerenkool en gezond verstand

 

De ene na de andere dieetgoeroe staat op.

Je kunt kiezen uit spartaans sporten of kleismoothies.eureka-blog Veganistisch en ingewikkeld of detoxen met niks en een paar pillen. Alles eten, behalve wat lekker is, schijnt ook goed te werken.

Ik ben ook een dieetgoeroe. Althans: Eureka! is ook een dieetgoeroe. Weet je wat alleen jammer is aan Eureka! ? Eureka! is te normaal…

De Eureka! Methode heeft geen wereld verbeterende visie. Geen ‘wij weten hoe het zit’-mentaliteit. Geen interessante ‘neem dit en val kilo’s af- producten. Geen toverpillen  of -druppeltjes. Geen spannende recepten met exotische en moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

Met de Eureka! lifestyle vind je jezelf niet op een kleedje in een park met bakjes met ingrediënten voor een buitenbarbecue met je vriendinnetjes in kle
urrijke outfits met kekke zonnebril en modieuze zomerschoentjes. De Eureka! Methode is niet hip of spannend. Niet verrassend. Niet opzienbarend.

Waarom Eureka! dan wel zo succesvol is in het ondersteunen van mensen die van hun overgewicht af willen? Eureka! is haalbaar. Eureka! is er voor de mensen die het te druk hebben voor ‘nog meer gedoe’.

Voor de mensen die ’s ochtends al meer dan genoeg tijd kwijt zijn aan het opstarten van het gezin. Die tussen het ontbijt en de broodtrommels klaarmaken, de gymtassen opzoeken, de vaatwasser uitruimen van de vorige avond en inruimen met de ontbijtboel, de wasmachine nog even snel vullen, het voorbereiden van de avondmaaltijd van die dag,  niet ook nog de zin, tijd of energie hebben voor een start van de dag waar een recept voor nodig is.

Voor de mensen die al voldoende aan hun hoofd hebben, die niet 7 verschillende Tupperware bakjes mee willen nemen voor de lunch op het werk. Die niet het risico willen lopen dat het deksel van die ene met yoghurt niet helemaal goed dicht bleek te zitten.

Voor de mensen die na een lange en drukke dag niet nog stad en land willen gaan afzoeken naar dat ene speciale en onmisbare ingrediënt voor hun supergezonde maaltijd. Die supergezonde maaltijd die bereid moet worden náást de maaltijd voor partnerlief of kids, omdat die nu eenmaal liever gewoon ‘normale’ macaroni willen.

De kracht van Eureka! zit erin dat wij meedenken met iedere cliënt met als doel de haalbaarheid van het nieuwe en verbeterde eetpatroon. Iedereen zoekt uiteindelijk toch naar dé langetermijnoplossing.

Als je Eureka! kort mboerenkooloet omschrijven komt het neer op boerenkool en een flinke dosis gezond verstand…

Of een zoete aardappel-bonenburger met gevulde paprika’s, als daar jouw voorkeur ligt.

Of een kant-en-klare maaltijdsalade wanneer je avonddienst hebt.

Wat voor jou werkt. Maar die flinke dosis gezond verstand; die past iedereen.

Veel van Eureka! ’s cliënten ronden een traject af met de opmerking “zo ingewikkeld is het allemaal eigenlijk niet”. En dat klopt…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *