Rotweer vraagt om een pan soep!

Tomaten-linzensoep
2 personen/ 30 minuten

Ingrediënten

• 200 gr bruine linzen
• 300 gr tomaten
• 1 prei
• 1 el olijfolie
• 1 stengel bleekselderij
• 1 tl kaneel
• ½ gedroogd chilipepertje
• ¼ groentebouillonblokje (natriumarm)

Bereiding

1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
4. Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
5. Verkruimel het chilipepertje er boven.
6. Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
7. Voeg de gare linzen met 2½ dl water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.

Lekker met volkorenbrood!