Heerlijk recept waarmee je meteen netjes je wekelijkse peulvruchten binnenkrijgt.

Mexicaanse burrito’s met kidneybonen

4 personen / bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
• 8 volkoren tortilla’s
• 1 el plantaardige olie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 groene paprika
• 1 rode paprika
• 1 rode chilipeper(indien gewenst)
• 400 g rode kidneybonen uit blik (uit laten lekken en afspoelen)
• 175 g maïs uit blik (uit laten lekken en afspoelen)
• 2 grote tomaten
• 4 el pittige tomatenketchup
• 2 el korianderpoeder
• 1/2 tl komijnpoeder
SERVEREN MET : 1/2 krop ijsbergsla (fijngesneden), 50 g grof geraspte 30+ kaas, 150 mll 0% Griekse yoghurt

Bereidingswijze

De volkoren tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing bereiden.
In een grote koekenpan op matig vuur de olie verhitten en hierin ui, knoflook en paprika 3 minuten al omscheppend bakken. Komijnpoeder toevoegen en eventueel de rode chilipeper. Nogmaals 1 minuut omscheppend bakken.

Kidneybonen op een bord scheppen en licht prakken. Samen met mais en stukjes tomaat toevoegen aan de pan. Ketchup en 2 eetlepels water toevoegen en het bonenmengsel 3-4 minuten laten sudderen tot alles goed warm is. Koriander toevoegen.

De volkoren tortilla vervolgens vullen met het warme bonenmengsel, de sla, de kaas en de yoghurt.

Oprollen en eet smakelijk!.