Spitskool is niet bij iedereen bekend. Het is een heerlijk groente, die zich leent voor verschillende recepten. Je kunt hem bereiden als een salade door hem heel fijn te snijden en rauw te gebruiken, maar ook als ingrediënt in een roerbakmaaltijd is spitskool een aanrader!

Onderstaand recept is dan ook één van de meest populaire Eureka! gerechten:

Spitskool met gehakt en zilvervliesrijst

Hoofdmaaltijd voor 4 personen, te bereiden in ong. 30 minuten.

  • 320 gr. zilvervliesrijst
  • 400 gr. Mager rundergehakt
  • 600 gr. in reepjes gesneden spitskool
  • 100 gr. kip- of runderbouillon
  • 2 grote uien in blokjes gesneden
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • (versgemalen) peper naar smaak
  • olijfolie
  • sweet chilisaus (loempiasaus)
  • gebakken uitjes
  • rauwkost

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Zet een hapjespan op een middelhoog vuur.
Scheutje olijfolie er in en het rundergehakt toevoegen en rul bakken.
Met peper het gehakt kruiden naar eigen smaak.
Als het gehakt bijna gaar is alvast de blokjes ui toevoegen.
Nu ook de knoflook en djahé goed over het gehakt-ui-mengsel verdelen. Pas om met de djahé, want dat is gauw teveel.

Dit op een laag vuur even warm houden totdat je de rijst gaat afgieten.
Het is de bedoeling dat je 5 minuten voor opdienen pas de spitskool gaat toevoegen zodat deze knapperig blijft.

Spitskool beetje bij beetje toevoegen aan het gehakt en omscheppen totdat je alles in de pan hebt.
De bouillon over het geheel gieten en doorroeren.
De kerriepoeder goed verdelen en doorroeren.

Nu snel serveren.

Serveertips

Serveren met chilisaus, gebakken uitjes en rauwkost

Eet smakelijk!

recept met spitskoolsmakelijk etenroerbakken eureka gewichtsbeheersing